Incompany training Contentmarketing voor Omzetgroei
Tekst- en marketingbureau: Tekst Gericht is Klant Geraakt

Incompany training Beginnen met Contentmarketing voor Omzetgroei 

Incompany training Contentmarketing voor Omzetgroei, de basis

Is jouw bedrijf toe aan de volgende stap? Aan een nieuwe investering, uitbreiding of gewoon een stevige fundering?
Dan is dit hét moment om te starten met een contentmarketingstrategie. De trend begon voorzichtig, maar zet nu door: contentmarketing neemt steeds meer de rol van traditionele marketing over. Dat is niet gek: potentiële klanten willen van hun probleem af, maar horen jullie boodschap nauwelijks meer. Iedereen roept. Om de juiste keuze te maken, zoekt je doelgroep meer informatie. Hij wil eerst kennis en kennismaken. En daar speelt contentmarketing feilloos op in.
Haal jij deze kennis graag in huis, geef je (communicatie)medewerkers dan op voor de incompany training Contentmarketing voor Omzetgroei.

In deze incompany training leren zij een contentmarketingstrategie op en in te zetten, online en offline. Het schrijven van artikelen, zoals de blog, is de spil in dit geheel. Deze zijn namelijk multifunctioneel inzetbaar. 
Het doel is potentiële klanten te informeren, te inspireren en te motiveren om iets te doen aan hun probleem. De eindbestemming is omzetgroei.

Omdat elk bedrijf anders is, maken we deze training op maat.

Wat levert contentmarketing op?

Met een goed ingezette contentmarketingstrategie creëer je:

 • naamsbekendheid als deskundig bedrijf op jullie vakgebied
 • een verkoopkanaal, waarmee je niet direct verkoopt, maar eerst doet waar je doelgroep behoefte aan heeft, namelijk jullie kennis en kunde laten zien door die te delen
 • een marketinginstrument dat verkoopt zonder klanten over de streep te trekken. Zij kiezen uit zichzelf voor je aanbod, omdat ze zelf ervan overtuigd raken, dat ze actie moeten ondernemen en jullie oplossing de juiste is. Dat verkoopt gemakkelijker én trekt betere klanten
 • een kanaal, waarmee je gemakkelijk polst wat er speelt binnen de doelgroep. Dat maakt het eenvoudiger het aanbod aan te laten sluiten op de behoefte en wensen.

Incompany training contentmarketing, de basis

Contentmarketing kent geen snelle trucs voor snelle resultaten. Het is een systeem. En dat systeem kan iedereen leren. In deze inhouse training over content creatie leren deelnemers het op- en inzetten van een systeem, dat past bij jullie business.

Contentmarketing valt of staat namelijk met 2 zaken:

 1. consistentie: hoe consequenter, des te sneller je resultaat ziet. Op elk front: vindbaarheid, bereik en omzetgroei
 2. kwaliteit: hoe beter je content en hoe beter deze is ingezet, des te beter het rendement.

Deze 2 voorwaarden vormen de basis van het systeem.

‘Maar wat ons tegenhoudt is…

… we hebben geen tijd.’ Bouw een contentmarketingsysteem, dan bespaar je straks tijd. Bovendien: waarom doen succesvolle ondernemers aan contentmarketing? Niet omdat ze tijd over hebben. Kom je echt tijd tekort, overweeg dan je contentmarketing uit te besteden in plaats van deze incompany training Contentmarketing. 

… wij willen snel resultaat zien.’ Content creëren en daarmee klanten trekken is geen truc: je zet er echt je schouders onder of je begint er niet aan. Het is een systeem, een gewoonte en de resultaten volgen als een dieselmotor: de start is langzaam, maar is hij eenmaal goed op gang, dan is er geen stoppen aan.

… content creëren in onze branche, dat is niet lucratief. We hebben bovendien weinig te melden’ 
Content bestaat niet altijd uit lappen tekst en/of lange video’s. We pakken het rustig op en je zult zien dat je meer dan genoeg te melden hebt. Ik geef je medewerkers instrumenten mee om aan goede ideeën te komen. Steeds weer.
En wat de doelgroep betreft: waarom zouden jullie potentiële klanten niet goed geïnformeerd willen zijn?
Doe je het liefst hetzelfde als jullie concurrentie of onderscheid je je graag?

Een contentmarketingstrategie creëren en inzetten… hoe?

Dat leer ik de deelnemers in deze incompany training Contentmarketing voor Omzetgroei. Het traject wordt op maat gemaakt. Van tevoren inventariseren we daarom samen de behoefte en wensen. Op basis hiervan bepalen we de inhoud van de training.

Zoals ik al aangaf, is content creatie een systeem en een gewoonte. Ik leer je medewerkers het systeem en voorzie hen van genoeg informatie, inspiratie en instrumenten, die het gemakkelijk maken. We kijken bovendien naar een effectieve samenwerking tussen de medewerkers. Tijdens de training krijgen ze opdrachten, die ze in en buiten het traject uitvoeren en invullen. Na de training blijft de mogelijkheid om feedback te krijgen op deze opdrachten.

Willen je medewerkers nadien extra begeleiding? Dat kan.

 “Esther is een prettige trainer en ze gaf me uitgebreid feedback waar ik mijn voordeel mee heb kunnen doen. Voor mij is Van Vondel txt een aanrader, zeker als het gaat om winstgevend schrijven op internet.” 
R. van de Sande, Quotes and Questions

In de incompany contentmarketingtraining leren mensen het stappenplan naar het systeem:

 • het maken van een contentmarketingstrategie
 • consistente content creatie: planning en samenwerken
 • inspiratie voor content creatie: marketingmiddelen, onderwerpen en thema’s
 • informatie verzamelen en interviewtechnieken
 • simpele systemen, waardoor content creatie steeds gemakkelijker wordt
 • aantrekkelijke content:basis schrijftechnieken, SEO, indeling en schrijfstijlen. En beeldmateriaal, op aanvraag aangevuld met technieken voor het inzetten van video
 • leads generen en klanten werven: basis marketingtechnieken, zoals verkopende schrijftechnieken in je content en het inzetten van social media.

Deze contentmarketingtraining is praktijkgericht en direct toepasbaar. Aan het eind van de training staat er een systeem, waarbij iedereen weet wat hij of zij moet doen in de basis. Ieder heeft bovendien de tools om onmiddellijk aan de slag te gaan. Elke deelnemer krijgt een werkmap met de theorie van de stappen en aanvullende tips, een uitvoerbare contentmarketingstrategie en -kalender en inspiratie te over!

We gaan voor echte resultaten 

Na de training contentmarketing kunnen de deelnemers direct aan de slag voor echt resultaat: een groter bereik naar de doelgroep, zichtbaarheid als deskundige en betere bedrijfsresultaten. Ze hebben opdrachten meegekregen, waarop ze feedback van mij krijgen. Een aanvullend traject is bovendien mogelijk.

Er was veel interactie tussen de deelnemers, wat iedereen op nieuwe ideeën bracht. Dat is fijn. Ik heb genoeg kennis opgedaan. Na de training heb ik Esther laten kijken naar de blog. Daar heeft ze nog wat aanvullende tips op gegeven. Ik heb hierna de masterclass gevolgd. Mijn cijfer voor de training en de masterclass is een 8+.”
G. Kranendonk, Interphone Systems.

Esther van Vondel, eigenaar tekst- en marketingbureau Van Vondel txt

Waarom een training contentmarketing volgen bij Van Vondel txt?

Ik geef al jaren cursussen, masterclasses en presentaties op het gebied van contentmarketing. Ik verzorg bovendien de content creatie van tientallen bedrijven vanaf de strategie tot de uitvoering ervan. Degenen die het systeem volgen, boeken succes. Dat kan ik echter gemakkelijk zeggen. Lees er rustig de referenties op na. 
Zelf heb ik een proeftuin, waarin ik experimenteer en test. Zo ontdek ik wat wel en wat niet werkt.
Contentmarketing bevindt zich momenteel in een stroomversnelling. Word je schor van het roepen, dan kun je niet langer wachten. Een inhaalrace wordt straks moeilijk.

Zelf dank ik 80% van mijn omzet aan contentmarketing. Op zich zegt dat niets, maar dit misschien wel: zodra ik startte met het inzetten van mijn contentmarketingstrategie, verzesvoudigde mijn omzet. Het jaar erop verdubbelde die nogmaals. En ik weet nu al, dat ik dit jaar mijn omzet wederom meer dan verdubbel.
Auteur blogger FrankwatchingIk ben gevraagd een boek te schrijven over contentmarketing. Deze komt in november aanstaande uit. Ik ben bovendien blogger bij Frankwatching.

Je investering

Voor de incompany training Contentmarketing voor Omzetgroei is de investering vanaf 1250 euro p.p., afhankelijk van de behoefte en de duur (minimaal 2 dagen). De bedragen zijn exclusief 21% btw. 

Aanmelden training content creatie

Kijk rustig rond naar een incompany contentmarketingtraining elders, maar ik hoop je medewerkers hier te verwelkomen. 
Aanmelden is eenvoudig: vul onderstaand contactformulier in. 

Incompany training Contentmarketing voor Gevorderden, trek de beste klanten

Heeft je bedrijf al enige kennis en ervaring in huis? En wil je de contentmarketing naar een professioneel niveau tillen? 
In de incompany masterclass leren je medewerkers een contentmarketingstrategie te creëren en in te zetten die zo goed is, dat de beste klanten eropaf komen. Het gevolg: een groeiende omzet in minder tijd. Ga na wat dat betekent voor jouw bedrijf.

 
 

Anti spam controle

css.php